Červené Víno
Servírovanie červených vín
K hlavnému chodu väčšinou servírujeme červené víno, avšak závisí to od zostaveného menu. Ak viete, že budete servírovať víno, ktoré si vyžaduje dekantáciu, je lepšie víno zdekantovať ešte pred večerou, aby sa víno „predýchalo". Dôležité je, servírovať víno v správnom type pohára na víno. Ak si nie ste istí, radšej si nechajte poradiť. Neplatí mýtus, že červené víno servírujeme pri izbovej teplote. Mladé ľahšie červené vína servírujeme pri teplote do 16 °C a plné červené vína do 18°C. Počas servisu sa teplota vína zvyšuje. Aj karafu s červeným vínom majte pred servírovaním na chladnejšom mieste. Ak zatiaľ doma žiadnu karafu nemáte, odporúčame poobzerať sa po štýlových karafách
-
NOVINKA
Cabernet Sauvignon Vzh Pivnica Orechová
Harmonické, odrodovo typické víno sýtej červenej farby
7,75 €
-
NOVINKA
Frankovka modrá Akostné Suché
Vo vôni dominujú jemné ovocné tóny s prevažujúcou vôňou čierných ríbezlí a višní
6,70 €
-
NOVINKA
Frankovka modrá Hrozienkový výber Sladké
Výnimočné, historicky prvé odrodové víno z modrej odrody hrozna s najvyšším kvalitatívnym prívlastkom Hrozienkový výber
13,20 €
-
NOVINKA
Frankovka modrá neskorý zber suché
Krásne, podmanivé vianočné víno s dominantnou vôňou sušených sliviek
7,50 €
-
8,50 €
-
NOVINKA
Svätovavrinecké Akostné
Harmonické, vyzreté víno rubínovej farby. Vo vôni dominujú tóny zrelého záhradného ovocia, najmä čerešní a višní
6,50 €